PRIVACYBELEID

We behouden ons het recht om deze privacyverklaring op elk gewenst moment te wijzigen. Als we wijzigingen aanbrengen in deze privacyverklaring, stellen we de nieuwe versie en eerdere versies beschikbaar op https://deliaskinclinic.nl/privacybeleid/, zodat je kunt zien wanneer welke wijzigingen zijn aangebracht.

Privacyverklaring Versie 1.0

Over Delia Skin Clinic
Delia Skin Clinic is een huidkliniek dat zich richt op huidverbetering volgens een eigen uniek concept. Bij Delia Skin Clinic werken gediplomeerde skin professionals die naast een erkende opleiding ook de interne opleiding van Delia Skin Academy hebben doorlopen.

Privacyverklaring en contact
Wij doen er alles aan om jouw privacy te respecteren en de vertrouwelijkheid van persoonlijke gegevens te behouden. We verwerken bewust zo min mogelijk gegevens van jou en hebben diverse beveiligingsmaatregelen genomen.

Deze privacyverklaring geldt als je contact met ons opneemt en/of klant bij ons wordt.
In deze verklaring wordt per situatie weergegeven welke gegevens we verzamelen en voor welk(e) doel(en), hoe lang wij de gegevens bewaren en welke beveiligingsmaatregelen wij hebben genomen. Ook kun je inzien wat jouw rechten zijn en welke acties je kan ondernemen.

Lees deze privacyverklaring goed door. Dan weet je wat er met je gegevens gebeurt.
Heb je vragen? Neem dan gerust contact met ons op via info@deliaskinclinic.nl.

Jouw persoonlijke gegevens
Delia Skin Clinic hecht veel waarde aan jouw privacy. Daarom spannen wij ons in om bij het gebruik van onze diensten jouw privacy zo goed mogelijk te waarborgen. In deze privacyverklaring leggen wij uit welke persoonsgegevens wij verzamelen en gebruiken en met welk doel. Ook geven wij informatie over de juridische grond op basis waarvan wij jouw gegevens verzamelen en vertellen wij hoe lang wij deze bewaren.

Als je onze website bezoekt

Reacties plaatsen

Als bezoekers reacties achterlaten op de site, verzamelen we de gegevens in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en enkele gegevens (de browser usersagent string) voor het opsporen van spam.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Wij verzamelen jouw reacties, zodat anderen deze kunnen lezen. Het plaatsen van reacties geeft jou de mogelijkheid jouw mening te geven en met anderen te communiceren over onze producten of diensten.

Toestemming 
Het schrijven en het publiceren van een reactie wordt door ons als expliciete toestemming beschouwd. Het schrijven van een reactie gebeurt in de meeste gevallen uit eigen beweging en de geschreven reactie wordt door jou, als gebruiker, middels publicatie openbaar gemaakt. Het staat jou, als gebruiker, vrij om de reactie op elk gewenst moment te verwijderen.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Wij bewaren jouw reacties zo lang als nodig is. De reacties kunnen op elk gewenst moment worden verwijderd.

Media uploaden
Als je een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site uploadt kan het zijn dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF gps-locatiegegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien. Wij raden daarom aan om te voorkomen dat je afbeeldingen uploadt met daarin EXIF gps-locatiegegevens.

Exif – Exchangeable image file format – is een manier om fotobestanden te voorzien van onzichtbare gegevens (metadata). Dit zijn gegevens die – onzichtbaar – worden opgeslagen in digitale fotobestanden. Exif informatie kan o.a. bestaan uit:

  1. Datum en tijd van de opname;
  2. Plaats van de opname (als de camera GPS gebruikt);
  3. Merk en model van de camera;
  4. Naam van de eigenaar van de camera;
  5. Camera-instellingen, zoals belichtingstijd, diafragma, brandpuntsafstand, flits;
  6. Een thumbnail van de opname;
  7. Beschrijving, auteur en copyright informatie;
  8. De laatste bestandswijziging.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Afbeeldingen die door onze gebruikers worden ge-upload, dienen om het gebruik van de website te personaliseren.

Toestemming
Het publiceren van media wordt door ons als expliciete toestemming beschouwd. Het uploaden van media gebeurt in de meeste gevallen uit eigen beweging en wordt door jou, als gebruiker, middels publicatie openbaar gemaakt. Het staat jou, als gebruiker, vrij om de media op elk gewenst moment te verwijderen.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Wij bewaren de afbeelding zo lang als nodig is. Indien je een geregistreerde gebruiker bent, kun je de afbeeldingen op elk gewenst moment verwijderen.

Contactformulieren
Indien je ons contactformulier invult, worden de volgende gegevens bewaard: naam, voornaam, straat, huisnummer, woonplaats, postcode, e-mailadres, telefoonnummer en het bericht wat je hebt ingevuld.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Inzendingen via het contactformulier worden gebruikt voor het verlenen van service aan onze klanten.

Toestemming 
Het schrijven en het publiceren van een contactaanvraag wordt door ons als expliciete toestemming beschouwd. Het invullen van een contactformulier gebeurt in de meeste gevallen uit eigen beweging. Mocht dit niet het geval zijn dan verwijderen wij de gegevens direct, wanneer blijkt dat het om een misverstand gaat.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Inzendingen via het contactformulier worden bewaard zo lang als nodig is voor het afhandelen van de contactaanvraag.

Cookies
Wij maken op deze website gebruik van cookies. Cookies kunnen zowel ‘permanent’ (blijvend), als ‘tijdelijk’ (sessie) zijn. Een permanente cookie zal worden opgeslagen en blijft van kracht tot de ingestelde afloopdatum van de cookie. Een tijdelijke cookie daarentegen zal aan het eind van de gebruikerssessie verdwijnen, wanneer de webbrowser afgesloten wordt. Indien je een account hebt en je inlogt op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of jouw browser cookies accepteert. De cookie bevat geen persoonlijke data en wordt weggegooid, zodra je je browser sluit.

Zodra je inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met jouw logininformatie en schermweergave opties. Login cookies zijn twee dagen geldig en cookies voor schermweergave opties één jaar. Als je “Herinner mij” selecteert, wordt je login twee weken bewaart. Zodra je uitlogt van jouw account, worden logincookies verwijderd.

Wanneer je een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullend cookie door je browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het zogenaamde ‘post ID’ in zich van het artikel wat je hebt bewerkt. Deze cookie is na een dag verlopen.

Ingesloten inhoud van andere websites
Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud tonen. Bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen van sociale media of berichten. Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde als wanneer de bezoeker deze andere website bezoekt.

Deze websites kunnen data over jou verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en jouw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud, als je een account hebt en ingelogd bent op die website.

Analytics
Onze webhosting provider verzamelt geanonimiseerde analytics data. Deze data betreft het meten en registreren van het aantal bezoekers die in een bepaald tijdsbestek op onze website komen.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Wanneer je een reactie achterlaat, dan wordt die reactie en de onzichtbare gegevens (metadata) van die reactie, zo lang als nodig is, bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren zonder dat we deze continu in de gaten moeten houden en wijzigen.

Van gebruikers die geregistreerd staan op onze website, bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Producten bestellen in onze webshop
Een aankoop in de webshop verloopt via een zogenaamde payment gateway provider. Deze provider verwerkt uw betaalgegevens tijdens het aankoopproces. Wij werken, voor de verwerking van uw aankopen, samen met de partij SISOW. Bij het aankoopproces worden bepaalde gegevens die u verstrekt door SISOW verwerkt.

Wanneer jij als consument een betaling verricht via SISOW (Stichting Derdengelden SISOW) voor de aankoop van een product of dienst via onze website, worden de volgende persoonsgegevens verwerkt: betaalgegevens (IBAN en BIC), naam rekeninghouder, IP-adres en in sommige gevallen ook naam, adres, postcode, woonplaats, email adres, telefoonnummer, geboortedatum e.d.

Wanneer jij, als bezoeker, gebruik maakt van de website van SISOW, wordt alleen jouw IP-adres verwerkt.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
SISOW stelt ons, als organisatie, in staat om gemakkelijk transacties te verwerken op basis van de door jou gekozen betaalmethode. SISOW biedt daarnaast een reeks aan nationale en internationale betaalopties, zodat het voor jou, als klant, gemakkelijk wordt om een betaling bij ons te verrichten. Op die manier proberen wij jou te assisteren bij jouw aankoop en de gebruikerservaring voor jou een stuk makkelijker en prettiger te maken.

Meer informatie over het privacy beleid van SISOW kun je hier downloaden.

Toestemming en onze wettelijke verplichting
Voor wij overgaan tot het opslaan van jouw persoonlijke gegevens, wordt altijd om toestemming gevraagd. Daarnaast zijn wij wettelijk verplicht om een behoorlijke administratie bij te houden. Jouw gegevens hebben wij nodig, zodat een correcte factuur kan worden opgemaakt en de organisatie kan voldoen aan de wettelijke administratieplicht.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
De factuur met jouw gegevens wordt minimaal zeven jaar bewaard. Dit is wettelijk bepaald en is onderdeel van onze wettelijke bewaarplicht.

Als je contact met ons opneemt
Als je contact met ons opneemt, via de mail of telefoon, dan zullen wij jouw naam, e-mailadres of telefoonnummer vastleggen. Indien je een afspraak bij ons wilt maken, hebben wij aanvullende informatie van je nodig, zoals informatie over jouw medische geschiedenis en het huidige medicijngebruik. Hier zullen wij jou, tijdens het telefoongesprek, naar vragen. Je bent uiteraard niet verplicht om deze informatie met ons te delen.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Wij verzamelen deze gegevens om een afspraak in te kunnen plannen bij de juiste specialist. We gebruiken jouw gegevens alleen voor dit doel en zullen je geen nieuwsbrieven sturen. Nieuwsbrieven versturen wij alleen als jij je hier expliciet voor hebt ingeschreven via het formulier op de website of via een toestemmingsformulier.

Toestemming
Wij vragen je altijd van tevoren om toestemming voordat wij overgaan tot het opslaan van jouw gegevens.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Wij bewaren de gegevens zo lang als nodig is voor de plaatsing. Wij hebben soms te maken met enorme wachtlijsten, waardoor het kan voorkomen dat jouw gegevens enkele weken tot een paar maanden in ons bestand blijven.

Als je je inschrijft op onze mailinglist
Via onze website kun je je inschrijven op onze mailinglist. Je ontvangt dan onze bevindingen, tips en tricks voor een betere huid. Wij verzamelen hierbij jouw voornaam, achternaam en e-mailadres.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Wij hebben voor het, via e-mail, verstrekken van informatie over huidverbetering, in ieder geval een geldig e-mailadres nodig. Ook vragen wij naar jouw voor- en achternaam, zodat wij onze mailinglijst verder kunnen personaliseren.

Toestemming
Wij vragen jou altijd vooraf om toestemming voor het mogen verzenden van onze nieuwsbrieven. Indien je geen expliciete toestemming geeft voor het mogen verzenden van nieuwsbrieven aan jouw adres, dan gaan wij hier niet toe over.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Jouw mailadres wordt bewaard zolang wij deze nodig hebben voor het verzenden van informatie en jij er niet voor kiest om je uit te schrijven uit onze mailinglijst.

Voordat je bij ons behandeld wordt

Informed Consent
Voordat je bij ons een behandeling ondergaat, vragen wij je om een zogenoemde ‘Informed Consent’ te tekenen. Dit is een behandelingsovereenkomst, waarbij wij jou op de hoogte brengen van enkele belangrijke zaken aangaande de behandeling. Wij voeren middels deze overeenkomst een dubbele check uit om zeker te weten dat belangrijke zaken aangaande jouw gezondheid worden gecommuniceerd en het dient er tevens voor om vast te stellen of je de noodzaak van de aangevraagde behandeling goed hebt overwogen. In deze behandelingsovereenkomst worden jouw voornaam, achternaam, geboortedatum, de betreffende behandeling en jouw handtekening verwerkt.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Delia Skin Clinic heeft op grond van de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst artikel 440 lid 1 de toestemming van de patiënt nodig om de behandeling te kunnen uitvoeren. Zonder registratie van deze toestemming kan de toestemming niet worden aangetoond. Vandaar dat eerst een behandelingsovereenkomst (Informed Consent) moet worden ondertekend, alvorens wij tot de behandeling overgaan. Delia Skin Clinic is daarnaast op grond van artikel 6 lid 1 sub a van de AVG verplicht jou om toestemming te vragen, voordat jouw persoonsgegevens worden opgeslagen. Ook in dit geval dient de verlening van toestemming te kunnen worden aangetoond. Dit hebben wij dan ook opgenomen in onze behandelingsovereenkomst.

Toestemming en onze wettelijke verplichting
Wij vragen je altijd om toestemming voor het mogen bewaren van jouw persoonsgegevens. Pas nadat jij (schriftelijk) toestemming hebt verleend, gaan wij over tot de bewaring daarvan.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
De gegevens in de behandelingsovereenkomst worden opgeslagen zo lang als nodig is voor de betreffende behandeling.

Behandelingen waarbij een verwijsbrief noodzakelijk is
In sommige gevallen heb je voor de behandeling een recente verwijsbrief van de huisarts nodig. Hier zullen wij jou, indien nodig, naar vragen. De informatie in deze verwijsbrief bevat informatie over jouw medische geschiedenis en jouw huidige klachten. Wij bewaren deze gegevens samen met jouw NAW-gegevens, geboortedatum en aankoopgeschiedenis van medische producten.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Wij kunnen helaas niet tot een behandeling overgaan zonder verstrekking van jouw medische gegevens. Deze gegevens hebben wij nodig, zodat er kan worden bepaald welke behandeling het meest geschikt is voor jouw ‘probleem’. Deze informatie moet eerst door een deskundige worden vastgesteld (de huisarts) en vervolgens aan ons worden doorgegeven. Daarnaast hebben wij jouw NAW- en medische gegevens nodig, zodat wij de behandeling vergoed kunnen krijgen bij de zorgverzekeraar.

Toestemming en onze wettelijke verplichting
Wij vragen altijd toestemming voor het mogen inkijken en bewaren van de verwijsbrief. Pas nadat jij (schriftelijk) toestemming hebt gegeven, gaan wij over tot het kopiëren en het bewaren ervan. Daarnaast zijn wij, als zorgverlener, wettelijk verplicht om aan de zorgverzekeraar te kunnen aantonen dat wij de zorg mogen verlenen en dat het door ons gedeclareerde bedrag juist is. Voor deze controle hebben wij jouw medische gegevens nodig en geven wij deze, indien nodig, door aan de zorgverzekeraar.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Vanwege de wettelijke verplichting om bepaalde informatie aan de zorgverzekeraar te kunnen verstrekken, kunnen wij de kopie van de verwijsbrief niet meteen vernietigen. Deze wordt opgeslagen, zodat wij ons aan de verantwoordingsplicht kunnen houden. Wij bewaren de verwijsbrief maximaal twee jaar in ons dossier.

Behandelingen waarbij geen verwijsbrief nodig is
Ook in gevallen waar geen verwijsbrief noodzakelijk is, bewaren wij jouw gegevens. Het gaat hier om jouw NAW-gegevens, geboortedatum, medische gegevens en aankoopgeschiedenis van medische producten.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Deze gegevens verzamelen wij, omdat wij graag willen weten wie jij bent en hoe wij jou het beste kunnen helpen. Daarnaast vergemakkelijkt dit de communicatie met de medische specialisten die werkzaam zijn in onze praktijk.

Toestemming en onze wettelijke verplichting
Wij vragen altijd toestemming voor het opslaan van jouw gegevens. Pas nadat jij hiervoor (schriftelijk) toestemming hebt gegeven, gaan wij over tot de opslag. Daarnaast hebben wij deze gegevens nodig om uit te sluiten dat je minderjarig bent en gebruiken wij deze voor het opmaken van de factuur.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
De gegevens worden opgeslagen in een elektronisch patiëntendossier, zolang wij deze nodig hebben voor de behandeling.

Vrijblijvend huidconsult
Je kunt bij ons ook terecht voor een vrijblijvend huidconsult. Hierbij wordt online een huidanalyse verricht. Tijdens deze online huidanalyse vragen wij je digitaal om meer informatie over jouw medische geschiedenis, huidig medicijngebruik, het dieet dat je volgt en een foto van de plek waar je graag een advies over wilt.

Waarom wij jouw gegevens verzamelen
Wij verzamelen deze gegevens, zodat wij jou op een snelle manier kunnen helpen aan een kort, maar krachtig huidadvies. Zonder deze gegevens zijn wij niet goed in staat om een goed beeld te vormen van jouw huidaandoening en kunnen wij je niet het persoonlijk advies geven dat jou op weg helpt naar een beter huidresultaat.

Toestemming
Wij vragen toestemming voor het gebruik van jouw gegevens. Pas nadat jij hiervoor (schriftelijk) toestemming hebt gegeven, gaan wij over tot het intakegesprek.

Hoe lang bewaren wij jouw gegevens?
Wij slaan jouw gegevens niet op. De gegevens worden na het gesprek direct verwijderd uit ons systeem.

Bewaartermijnen
We zullen jouw gegevens niet langer bewaren dan noodzakelijk is voor het doel waarvoor we jouw gegevens hebben vastgelegd. De duur varieert dus aan de hand van het type dienst waar je gebruik van maakt. Ook is dit afhankelijk van wettelijke termijnen die aan onze organisatie worden opgelegd.

Beveiliging
We hebben passende beveiligingsmaatregelen genomen om je gegevens te beschermen. Onze website hebben we versleuteld, zodat gegevens die via de website worden verstuurd, niet zomaar onderschept kunnen worden. Daarnaast hebben we organisatorische en technische maatregelen genomen, door jouw informatie beveiligd op te slaan, zowel fysiek, als digitaal. Ook hebben we onze leveranciers zorgvuldig geselecteerd en goede afspraken gemaakt over de beveiliging en geheimhouding.

Jouw rechten
Je kunt altijd inzage krijgen in jouw persoonlijke gegevens, als we die hebben vastgelegd en je mag deze ook altijd laten aanpassen, verwijderen of laten overdragen. Wil je daar gebruik van maken? Stuur dan een mail naar info@deliaskinclinic en beschrijf duidelijk je verzoek. We controleren dan eerst of het verzoek echt van jou komt door een identiteitscheck uit te voeren en nemen je aanvraag vervolgens zo spoedig mogelijk in behandeling.

Autoriteit Persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de verwerking van je persoonsgegevens. Op grond van de privacywetgeving heb je echter ook het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

Contactgegevens Delia Skin Clinic
Delia Skin Clinic
Hunzebos 2a
1447 TX Purmerend
0299 776 522

Contactgegevens Functionaris Gegevensbescherming
dpo@deliaskinclinic.nl