BOTOXBEHANDELING, WEG MET JE RIMPELS

Rimpels geven je gezicht karakter, maar zijn soms ook een bron van ergernis. Met een professionele botoxbehandeling kun je het volgende bereiken:
• Verminderen van kraaienpootjes
• Verminderen van lachrimpels
• Het ontspannen van de fronsrimpel
• Het ontspannen van een ongewenste gezichtsuitdrukking (bijvoorbeeld sterk ingetrokken mondhoeken).

 

WAT IS EEN BOTOXBEHANDELING?

Botox is een merknaam en bestaat uit botuline toxine. De werkzame stof wordt ingespoten in de spieren waar rimpels zich bevinden. Dankzij de botoxbehandeling wordt de spieractiviteit tijdelijk verdoofd, waardoor rimpels tijdelijk verzachten / verdwijnen.

Het gebruik van Botox wordt als volkomen veilig beschouwd. Niet voor niets wordt deze methode al vele jaren gebruikt in de geneeskunde.

 

Waar wordt Botox voor gebruikt?

Tijdens de botoxbehandeling behandelen we vooral de rimpels in het bovenste helft van het gezicht. Er zijn drie grote zones, namelijk:
• de frons,
• het voorhoofd,
• en de kraaienpootjes.

 

Waar wordt Botox niet voor gebruikt?

Botox wordt (bijna) nooit in de lippen gespoten. Ook voor de neus- en lippenplooi, rimpels op de bovenlip of op de wangen is een botoxbehandeling niet geschikt. Hier is spieractiviteit onmisbaar en wordt een andere behandelmethode geadviseerd.

Bijvoorbeeld het opvullen van de rimpel door middel van natuurlijke rimpelcorrectie of rimpelvullers (injectables). Zie:rimpelvullers-injectables

 

WAT VOEL JE VAN EEN BOTOXBEHANDELING?

De behandeling is nagenoeg pijnloos. Met een dunne injectienaald brengt dokter Thio, Botox aan in de spier die de rimpel of ongewenste gezichtsuitdrukking veroorzaakt. De injectie geeft slechts een licht branderig gevoel. Direct na de botoxbehandeling is de huid wat rood en gezwollen. Dit verdwijnt na ongeveer een uur.

 

HOELANG BLIJFT HET RESULTAAT?

Het resultaat van een botox behandeling is al na drie tot zes dagen te zien. De huid ziet er zichtbaar ontspannen uit en de rimpel wordt minder diep. Na veertien dagen is het effect optimaal en dit behoud je drie tot vier maanden.

Doordat het effect van Botox tijdelijk is, kan een botoxbehandeling zonder problemen worden herhaald. Wanneer de behandeling vaker wordt herhaald, houdt het effect op de rimpels langer aan. Dit kan variëren van zes tot negen maanden.

PRIJS
-Prijs is op aanvraag, neem direct contact op.